Η Δρ. Παυλίδου έλαβε το ιατρικό της δίπλωμα (MD) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκη το 2006 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το δίπλωμα Ψυχοθεραπευτικής Εφαρμογή Τεχνών στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Τμήμα Ψυχιατρικής στην 1η Ψυχιατρική Κλινική Παπαγεωργίου Γενικού Νοσοκομείου ως ειδικευόμενη ψυχιατρικής. Η Δρ. Παυλίδου μετακόμισε στο Λονδίνο το 2010 για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ειδικότητας και ολοκλήρωσε τη βασική ψυχιατρική εκπαίδευση στο South London & Maudsley Foundation Trust and the Higher Training in East London Foundation Trust.
Η Δρ. Παυλίδου έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία συμπεριλαμβανομένων CBT και CAT και έχει εμπειρία στην αξιολόγηση διαταραχών προσωπικότητας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε ψυχοσωματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του Συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και burntout.
H Δρ Παυλίδου είναι μέλος του βρετανικού Royal College of Psychiatrists και General Medical Council ως Ειδικός Ψυχίατρος ενηλίκων και διασυνδετικής γενικού νοσοκομείου.
Η Δρ Παυλίδου εργάστηκε ως υπεύθυνη του ψυχιατρικού τμήματος στην κλινική Dementech Neurosciences παρέχοντας ειδικές αξιολογήσεις, διάγνωση και θεραπείες για ψυχικές και νευροψυχιατρικές ασθένειες.
Η Δρ Παυλίδου κατέχει επίσης θέση ειδικού ψυχιάτρου στο NHS για το East London Foundation Trust από το 2017 και εργάστηκε σε διάφορα τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτήσεων.
Εξειδικεύεται σε διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος και το τραύμα, γενικευμένο άγχος, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κατάθλιψη, διπολική συναισθηματική ασθένεια και ψύχωση, ενώ η τρέχουσα κλινική της πρακτική και η έρευνα επικεντρώνεται στη θεραπεία κατάθλιψης, εθισμών και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.
Η Δρ Παυλίδου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος, τα ψυχοσωματικά νοσήματα και επίσης καταστάσεις όπως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ινομυαλγία.
Η Δρ Παυλίδου ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση που προσαρμόζεται σε ατομικές ανάγκες και επιθυμίες συνδυάζοντας φαρμακολογικές θεραπείες με ψυχολογικές παρεμβάσεις ως μέρος πολυεπιστημονικού μοντέλου.